Over Leef en leer!

Leef en leer! is een samenwerkingsverband tussen de OBA en gemeente Amsterdam. Samen met alle partners in de wijk wordt gebouwd aan een effectieve en duurzame lokale aanpak van het bestrijden van laaggeletterdheid en aan het verbeteren van basisvaardigheden.

Leef en leer! wijst de weg

Het team Leef en leer! is er voor alle Amsterdammers die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of de computer gebruiken. Leef en leer! wijst hen de weg. Bijvoorbeeld naar een oefenprogramma op internet of een geschikte cursus in de buurt.

Vrijwilligers

Leef en leer! ondersteunt ook vrijwilligers die andere Amsterdammers helpen bij het leren van taal, rekenen en omgaan met de computer. Door een overzicht te bieden van organisaties waar ze zich bij kunnen aansluiten, door leermiddelen aan te reiken en door het geven van trainingen. Taalvrijwilligers kunnen ook terecht bij de Taaladviseurs van Leef en leer!.

Vrijwilligersorganisaties

Tot slot is Leef en leer! er ook voor de Amsterdamse vrijwilligersorganisaties die zich bezighouden met het verbeteren van basisvaardigheden. Via de website zorgt Leef en leer! ervoor dat de organisaties beter vindbaar zijn. Ook geeft Leef en leer! advies op het gebied van trainingen, leren en leermiddelen. Bovendien stimuleert Leef en leer! de samenwerking van vrijwilligersorganisaties onderling.