Uitnodiging: Digi Challenge 2024

Gepubliceerd op: 14 maart 2024

Gepubliceerd door: Zakaria Hadri

Publiek blij lezing debat

De Digi Challenge is terug! Dit evenement brengt ons samen om digitale uitdagingen aan te pakken die we in onze samenleving en stad ervaren. Onder het motto "A little less conversation, a little more action" streven we ernaar een digitaal inclusieve stad te creëren.

De Digi Challenge is een oproep aan iedereen die zich verbonden voelt met het thema van digitale inclusiviteit. Dit jaar zullen we gaan werken aan de volgende drie challenges:

1. Persoonlijk contact
2. Angst voor digitaliseren
3. Samenwerken

Challenge 1: Persoonlijk Contact

Hoe zorgen we ervoor dat bedrijven en organisaties online toegankelijk zijn en tegelijkertijd persoonlijk contact ondersteunen? Met de snelle digitalisering vinden veel mensen het moeilijk om online hun weg te vinden. We onderzoeken de noodzaak van persoonlijk contact en hoe organisaties dit kunnen bieden, in lijn met de WCAG-richtlijnen. Het doel is om deze richtlijnen breder te verspreiden onder Amsterdamse bedrijven en persoonlijk contact in digitale interacties te bevorderen.

Challenge 2: Angst voor Digitalisering

Hoe bieden we de juiste informatie en hulpmiddelen bij angst of weerstand tegen digitale vaardigheden? Vrijwilligers en professionals zien dat mensen soms angstig zijn voor privacy-inbreuken, nepnieuws of online fraude. Deze challenge richt zich op het ontwikkelen van tools en ondersteuning om beter om te gaan met deze angsten en weerstanden, en zo bij te dragen aan een positievere digitale ervaring.

Challenge 3: Samenwerking

Hoe verbeteren we de samenwerking tussen organisaties die digitale ondersteuning bieden? Veel initiatieven in Amsterdam werken aan het verkleinen van de digitale kloof, maar kennen elkaar niet goed. Met het handboek 'Lokale Keten Aanpak' als leidraad, is ons doel om deze organisaties met elkaar te verbinden en effectievere samenwerking te stimuleren, zodat iedereen in de stad de ondersteuning krijgt die nodig is.

Agenda 

We komen dit jaar niet één maar drie keer samen:

  • Woensdag 17 april; Digi Challenge I, De kick off
  • Dinsdag 2 juli: Digi Challenge II, Aan de slag
  • Donderdag 31 oktober: Digi Challenge III, De opbrengst

Meld je aan

Doe mee met de Digi Challenge en meld je hier aan. Samen vergroten we de digitale inclusie!

Deel via: