Ontdek de Week van lezen en schrijven in de OBA

Gepubliceerd op: 16 augustus 2024

05 APRIL OBA BIJLMER TAALCAFE HIGH RES 49 3

Van 8 tot 15 september viert de OBA de Week van lezen en schrijven. Deze week staat in het teken van het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheden. Het is een leuke gelegenheid om met taal bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten.

Leuke activiteiten voor iedereen

Tijdens deze week biedt de OBA gratis activiteiten aan in verschillende stadsdelen. Van bingo tot djembé, er is van alles te doen en te ontdekken. In OBA Oosterdok kan je bijvoorbeeld meezingen tijdens ‘Zing Nederlands Met Me’, een activiteit die de OBA, Leef en leer! en Paradiso organiseren. Dit is een leuke kans om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen. Ook andere OBA-vestigingen hebben diverse leuke activiteiten.

Waarom deze week?

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dit kan ook problemen veroorzaken bij het gebruik van computers of smartphones. De Week van lezen en schrijven is niet alleen een feestelijke gelegenheid, maar ook een belangrijke kans om aandacht te vragen voor het belang van deze vaardigheden.

Meer informatie

Voor meer details over de activiteiten en locaties, bezoek oba.nl/lezenenschrijven. Deel de informatie over deze speciale week met de leerders. Laat hen weten wat er te doen is en moedig hen aan om deel te nemen aan de activiteiten. Samen maken we deze week een succes!

Deel via: