Conferentie 2024: De kracht van doorzetten


"Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit..."

"There is no one who loves pain itself, who seeks after it and wants to have it, simply because it is pain..."

De kracht van doorzetten helpt je om door te gaan, zelfs als het moeilijk is. Deze conferentie staat in het teken van het thema: de kracht van doorzettingsvermogen. We hebben een inspirerend programma met inspirerende sprekers en interactieve sessies. We nodigen je uit voor een middag vol inspiratie, motivatie en verbinding.

Hoofdprogrammma

Key-note spreker: Ismail Aghzanay

Ismail Aghzanay is dit jaar onze keynote-spreker en werd in 2021 verkozen tot 'Leraar van het Jaar'. Hij inspireert en motiveert mensen met zijn persoonlijke inzichten over doorzettingsvermogen en succes. Op 6-jarige leeftijd werd hij naar het speciaal onderwijs gestuurd omdat hij als "onhandelbaar" werd gezien. Nu, meer dan 25 jaar later, is hij een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter. Zijn verhaal is een bron van inspiratie voor iedereen die wil leren hoe doorzettingsvermogen kan bijdragen aan succes. 

Djembé-sessie 

Laat je meevoeren door de ritmes van de djembé tijdens een korte, krachtige sessie. Deze muzikale ervaring geeft je nieuwe energie. Ook zullen enkele bezoekers uit het publiek meedoen op de djembé.

Film 'Sjeemte'

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven of rekenen. De korte speelfilm 'Sjeemte' laat de dagelijkse gevolgen van lage basisvaardigheden zien. De film wordt ingeleid door Ivette Sprooten en biedt een kijk op maatschappelijke problemen. Het aangrijpende verhaal zet je aan het denken. Na de vertoning is er een korte dialoog waarin je je gedachten en inzichten kunt delen*.

Let op: alle inspiratiesessies zitten vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor het hoofdprogramma. Het kan zo zijn dat op de dag zelf een plek vrijkomt voor een inspiratiesessie.

Aanmelden voor het hoofdprogramma

Inspiratiesessies

Na het hoofdprogramma hebben we verschillende inspiratiesessies. Je kunt kiezen uit de volgende sessies:

  • Workshop AI: hoe gebruik ik Artificial Intelligence? (nog slechts 1 plek)
    Door: Boris Wagenaar

    Ontdek de wereld van Artificial Intelligence (AI) en leer hoe je deze technologie kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Deze sessie is perfect voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van AI. Je gaat aan de slag met ChatGPT en MidJourney, programma's die teksten genereren en beelden creëren. Na de sessie weet je precies hoe je er zelf mee aan de slag kunt!

    Meld je hier aan


  • Rondvaart met Rederij Lampedusa (nog slechts 2 plekken)
    Door: Rederij Lampedusa

    Stap aan boord van een vluchtelingenboot en luister naar de verhalen van migranten tijdens een unieke tocht door de grachten van Amsterdam.

    Meld je hier aan

  • Deep Democracy-proeverij (nog slechts 2 plekken)
    Door: Nikki de Jong

    Met Deep Democracy leer je beslissingen nemen waarbij elke stem, inclusief die van de minderheid, wordt gehoord. Ontdek praktische technieken om inclusieve keuzes te maken, zowel zakelijk als privé.

    Meld je hier aan


  • Ontmoet en leer met de app 'Taaly' (nog slechts 2 plekken)
    Door: Shadi Alhakimi

    Maak kennis met de app 'Taaly', die mensen die Nederlands willen leren verbindt met taalmaatjes om te oefenen. Oprichter Shadi Alhakimi (34), die uit Jemen is gevlucht, legt uit hoe de app werkt. Hij startte 'Taaly' vanwege de uitdagingen die hij zelf ervaarde bij het leren van Nederlands en het opbouwen van sociale contacten. Zijn persoonlijke ervaring helpt hem om de moeilijkheden van integratie goed te begrijpen.

    Meld je hier aan


  • VR-workshop: Met Andere Ogen (vol)
    Door: Critical Mass

    Ervaar in deze workshop hoe je een inclusieve werkomgeving kunt creëren met virtual reality. Beleef in VR hoe het is om discriminatie op de werkvloer te ervaren. Deze sessie vergroot je begrip, benadrukt de rol van omstanders en moedigt je aan om keuzes te maken die inclusie bevorderen.


Programma

  • 13.00 - Inloop
  • 13.30 - Start conferentie
  • 13.35 - Keynote door Ismail Aghzanay
  • 14.30 - Pauze
  • 14.45 - Djembe sessie
  • 15.00 - Film 'Sjeemte'
  • 15.45 - Start Inspiratiesessies
  • 17.00  - Start borrel


Locatie

OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze middag vol inspiratie, kennis en netwerkmogelijkheden. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en samen een inspirerende middag te ervaren.

Als je je aanmeldt voor de conferentie, rekenen we op je komst. We maken kosten en plannen tijd op basis van de aanmeldingen. We waarderen het dus als je komt wanneer je je aanmeldt. Kun je toch niet komen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, uiterlijk 48 uur van tevoren.

*Credits film 'Sjeemte'

Korte Nederlandse speelfilm over laaggeletterdheid
Filmmaker: Floris Ramaekers
Producent: Rinkel films
Hoofdrolspelers: Luka Kluskens en Jochum Ten Haaf
Gesproken taal: Nederlands en Maastrichts (met Nederlandse ondertiteling)
Duur: 13 minuten 
Online inleiding: Ivette Sprooten, Senior-adviseur Leven Lang Ontwikkelen bij Cubiss Limburg

Conferentie Leef en leer oud

Wanneer is het?